Saturday, 14 June 2014

Looking at me

Assalamu'alaikum...

Yo! Apa khabar?
Hari ni aku nak share satu poem yang ex-ustaz aku pernah bagi kat aku.. yang lebih tepat lagi, ex-ustaz aku tu dulu cikgu aku time aku form 4 and 5. Masa dia bagi aku sajak tu, dia masih single (solo). Sekarang ni dia dah pun menjadi suami orang.. eheh.. Aku terjumpa sajak dia tu masa aku kemas buku-buku lama aku kat rumah beberapa bulan yang lalu.. So, aku rasa macam best pulak bait-bait ayat dalam sajak dia tu. Sebab tu la aku nak share sajak dia tu kat sini. Nak tunggu sajak yang aku buat memang tak lah.
HAHA. *gelak dua harkat jeq ok.
ok lah, aku malas nak bebel panjang-panjang, let's cekidot sajak yang beliau buat untuk aku.

Title: Looking At You Qna (*Qna tu stand for Kyna*)

When I first saw you
My heart founded fast
I began to feel nervous
I'm out of words
As you came closer
I'm breathless,
but...
Looking at you Qna...
Makes me feel more comforted
That you will always be my side
To share my worries
As you come closer
I thought I was lost in a fairy-tale land
Because...
Looking at you Qna,
At the beautiful smile
Makes me want to faint
As if a dream has come true
For a young prince
I just can't stop thinking of you
When you're close to me
You put your arms around me tightly
As you will be there for me 4ever
I wish I could be just looking at you Qna..

Ok, so itu la sajaknya. Nak aku mention tak ek nama penulisnya? Kalau aku letak nama dia, macam tak elok pulak memandangkan dia dah beristeri, dan kalau tak mention nama dia, macam tak patut pulak sebab memang sajak tu dia yang buat. So, aku mention la nama dia. eheh. Sajak tu by -spark-
Nama betul dia tak perlu lah kot. Lagipun aku just share sajak tu untuk menghilangkan bosan aku dan tekanan akibat assignment aku yang masih belum settle.
Btw, sajak dia tu nampak cam tak sesuai untuk aku, tapi aku hargai sebab tak ada lagi orang yang bagi aku puisi jiwa cam tu. HAHA.
Aku ada sorang lagi member yang hebat buat puisi, tapi dia bukan seorang yang layan jiwa, dia sangat unique, dan sajak dia kebanyakannya universal, sajak yang dia buat pun not bad, aku suka, dan dia seorang lelaki. Nama dia siapa? Hmmm, tu rahsia. HAHA. Next time puisi dia akan aku letak jugak dalam blog aku ni, tapi tak tahulah bila. eheh...

Sekian.
Terimalah kasih.
*s e n y u m*



No comments:

Post a Comment